Jeg bryr meg ikke om kroppen din er ærlig, kom deg ut av avisen min

En eller annen gang i fjor oppsto en ny form for kroppsfiksering i det norske mediebildet. Under emneknagger som #ektekropp, #minkropp, #ærligkropp og #sepåvalken ble kvinner oppfordret til å stå opp mot kroppspresset ved å kle av seg for deretter å ta uflatterende bilder av seg selv som de kunne legge ut på internett. På en slik måte kan vi visstnok best reflektere hvor stort mangfold vi har i samfunnet, og ikke minst rette systemkritikk mot det ubehagelige kroppspresset man vil til livs. Her er mitt svar til denne oppfordringen:

 Foto: Mari Elken

PS: Dette kan anses som en uoffisiell oppfølger til innlegget mitt om kroppspress i fjor:

Kroppen min er ikke en protestaksjon

Med et mål om å gjøre samfunnet mindre kroppsfiksert, har vi gjort det å kle av oss i avisen til den mest høyverdige aktivismen som finnes. Menneskelige ressurser som kunne blitt brukt til å gjøre verden til et bedre sted, gjøre nye oppfinnelser eller for å bruke Elin Ørjasæters bilde, løst differensiallikninger, brukes i stedet på å skrive kronikker i avisen om den såkalte «pappakroppen», eller på å planlegge neste uflatterende bilde man kan poste under emneknaggen #ærligekropper. Slutt. Vær så snill.Jeg orker ikke flere pupper i avisen min. Om de spretter eller henger er revnende likegyldig, jeg vil lese nyheter! Personlig synes jeg ikke variasjonene i samfunnet vårt først og fremst springer ut av hvordan vi ønsker at kroppene våre skal se ut. Jeg kan ikke en eneste gang huske en samtale jeg har hatt med en annen person som har startet med

 • Se, jeg har ikke hår under armene men det har du!
 • Skulle du sett! Tenk at de lar oss begge gå ute blant folk og delta i samfunnet!
 • Ja, se på det, her er mangfoldet representert! Skal vi skrive en kronikk sammen?

Like fullt er det tilsynelatende ingen grenser for hvor mange ganger denne tråden skal dras frem igjen, og sist nå fra Kamille som vil starte en ny runde med #kamillekropp før sommeren bryter løs. Det er nødt til å ta slutt, og siden ønsket om fakkeltog mot motvekt til kroppspress ble nedstemt, prøver jeg meg på en skriftlig variant. Finner du deg i en situasjon der du oppriktig mener at hvorvidt du spiser gluten eller barberer leggene eller ikke er en av dine viktigste personlige egenskaper, er det på tide å skaffe seg en interesse, hobby, personlighet eller alle tre.

For en del av oss er også kroppen først og fremst et transportmiddel av hjerne og gener, og utseende har aldri vært en veldig viktig del av identiteten. Disse menneskene blir stående på sidelinjen, mens resten av internett hiver seg over kommentarfelt og instagram for å hylle ærlig flesk og kroppshår, eller rumper og mageruter alt etter som hvor på internett du er. Og uansett om du, i likhet med de aller fleste ønsker positiv bekreftelse på utseendet ditt, så er det ikke en menneskerett å få det fra hele Norge, eller å få postet et bikinibilde av deg noe annet sted enn der du kan poste det på egenhånd. Ønsker vi virkelig anerkjennelse fra hele norges befolkning så hardt at vi er nødt å sette i gang nasjonale avkledningsaksjoner under pinlige emneknagger?

Ta på deg en bikini, hvis du vil. Ta deg en is, eller la vær, jeg gir da faen. Om du heller vil sitte inne og lese bøker og spille PlayStation er du et voksent menneske og du kan bestemme over fritiden din som du vil. Ha en fin sommer. Og husk, at når du gjør det å legge ut bilder av deg selv i bikini til en aktivistisk handling, underbygger du alle stereotyper med riktige og gale kropper som finnes, og gjør alt verre for de du prøver å hjelpe. Tusen takk.

Advertisements

7 thoughts on “Jeg bryr meg ikke om kroppen din er ærlig, kom deg ut av avisen min

 1. Trist utvikling, og det blir bare mer. Det Luciferianske selvbildet går ut på å vise andre hvor flott, fantastisk, sexy og sprek jeg er. De bruker halve livet foran speilet, på trening, hos fixit spesialister, og har et ekstremt behov for å vise seg frem. Klart det sender negative signaler. En mor brystopererte den 16 år gamle datteren sin og var stolt av den nye «sexbomben» som riktignok fikk masse ny oppmerksomhet, men for hva? Silikon? Det blir litt som å pisse i buksa en kald vinterdag, for bortsett fra et kjapt nummer er det ingen som liker dette. Det blir med «å prøve dokka». Disse vil lide ekstra når de blir eldre. (Se jackson m.fl) Men nettavisene, pornoindustrien, reklamebransjen, heksedoktorer og eldre gubber elsker disse dukkene.

  For noen år siden leste jeg uttrykket «Perfect Ten». Det er kvinner og menn uten noe fiks, men som er naturlig pen. Dette vil bli den nye nisjen. De ekte menneskene.

  Jeg vil også ha nyheter, og jeg vil vite hva menneskene har i hode og hjertet, ikke i pupper, penis, «rumpe» og «muskler». Verden er «fake» nok!

  Så til Dolly og Barbara vil jeg bare si; DETTE ER BARE TRIST!

 2. Tilbaketråkk: TRENING FOR LIVET

 3. Jeg har ikke vært her på alt for lenge O.o
  Måtte dele dette innlegget på facebook, selv om jeg egentlig håper at dette styret har roet seg nå…. (,……….)

 4. Tilbaketråkk: TWO TO READ

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s